Ο Ασπροπάρης στην Πάλαιρο

Μια ευχάριστη επίσκεψη είχαμε στα μέσα του Ιουλίου από την ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Τρεις φίλοι και αγωνιστές για τη διατήρηση της άγριας ομορφιάς. Στη περίπτωση μας του μεγαλοπρεπούς πτηνού με το όνομα Νεόφρων.
Η Βικτόρια, ο Ruben και ο Τάσος ήταν μια ομάδα με πολύ διάθεση και αισιοδοξία για το στόχο τους , από τη δικιά τους ενέργεια γεννήθηκε και σε εμάς το ενδιαφέρων για των Ασπροπάρη.asproparis
Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι στον όγκο του Σέρεκα ( το Βουνό μας εδώ στη Πάλαιρο) ζούνε πάρα πολλά διαφορετικά είδη αετών και όρνεων. Από διάφορες παλαιότερες αναφορές η Ομάδα αναζήτησης πίστευε ότι θα έβρισκε εδώ ακόμα ένα ζευγάρι του Ασπροπάρη.
Δυστυχώς είναι χλωμό το μέλλον για τον φτερωτό μας φίλο. Στη δεκαετία του 80′ υπήρχαν περίπου 250 ζευγάρια σε όλη την Ελλάδα, πλέον το έτος 2014 ζούνε μόλις 12 ζευγάρια!

Madjarovo_vulture

«Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση για πολλά είδη που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρέπει όμως να υπάρχει η πολιτική βούληση και το ενδιαφέρον όλων μας για να στηρίξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες διατήρησης και προστασίας της φύσης», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Θάνος Καστρίτης, από παλαιότερη του συνέντευξη.

Μπορεί η ”επιστροφή του Ασπροπάρη” να μην έγινε αυτή τη φορά, και ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα υπάρξει. Εμείς είμαστε υπέυθυνοι για τέτιες καταστροφές. Εσύ και εγώ, που δεν γνωρίζαμε ούτε καν την ύπαρξή του.

Και όπως συμφώνησε μαζί μου η Βικτόρια : ” …όντως ζούμε τις τελευταίες στιγμές του Ασπροπάρη… ”.
Γι’ αυτό χειροκροτούμε τη προσπάθεια των φίλων μας για την επαγρύπνηση που μας προσφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ εδώ :

Θα χαρούμε πολύ να σας ξανά-εξυπηρετήσουμε στο Antonio’s Guest House. Και όλους τους φίλους της φύσης και της άγριας ζωής .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s