ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΛΕΥΚΑΔΑ 20-27 Αυγούστου

Ο ξακουστός μάστορας της πέτρας Μαστρο-Μανώλης από το Ηράκλειο της Κρήτης, η environmental artist & φυσιοδίφης Σταματίνου Πάλμου, ιδρύτρια του Εco-Art και η θεραπεύτρια μέσω της τέχνης Δάφνη Καλαφάτη από την ΑΜΑΚΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό σεμινάριο παραδοσιακών κατασκευών με πέτρα, προσαρμοσμένες στο φυσικό τοπίο.

 

mastromanolis

Μαστρομανωλης !

Λιγα λόγια

Γεννήθηκα και ζώ σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ηρακλείου τις  Άνω Ασίτες. Έμαθα τη τέχνη του “πετρά” πριν περίπου 60 χρόνια. Πριν ακόμα πάω στο δημοτικό το παιχνίδι μου ήταν χώμα και πετραδάκια. Όταν ήμουνα  στο δημοτικό είχα  πάρει ένα κουτάλι το είχα κάνει πλάκα σαν μυστρί  και το είχα  πάντα μέσα στη σάκα μου. Ποτέ δεν διάβαζα αλλά έκτιζα σπιτάκια όσο ξύλο και αν έτρωγα από την μάνα μου και από την δασκάλα μου  εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα. Έτσι η δασκάλα μου  για να με περνά από την μια τάξη στην άλλη με βαθμολογούσε στη χειροτεχνεία και στην έκθεση που ήμουνα πολύ καλός.

13417676_1368259506552491_3512545894991333365_n

Μέσα σε μια εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν με εμπειρικό τρόπο τους βασικούς τρόπους εργασίας με την πέτρα, πώς να προετοιμάζουν τους αρμούς τους και τί βασικά εργαλεία να χρησιμοποιούν, με τελικό στόχο να μπορούν πλέον μόνοι τους να συνεχίσουν ή να αρχίσουν τις δικές τους κατασκευές μετά το πέρας του σεμιναρίου με εγγυημένη επιτυχία !

Η πρακτική θα λάβει χώρα σε ένα ιδιόκτητο κτήμα στο μικρό παραδοσιακό χωριό της Κατούνας, εφτά χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Στο κτήμα θα κατασκευάσουμε όλοι μαζί μονοπρόσωπα τοιχία, πεζούλες , ξεροληθιές, παγκάκια και έναν παραδοσιακό φούρνο.

Παράλληλα με τις πρακτικές και θεωρητικές συμβουλές του Μαστρο–Μανώλη, για διάφορα ζητήματα όπως η θεμελίωση το σοβάτισμα κ.α η Σταματίνα θα μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της αειφόρου ανάπτυξης και έτσι θα μάθουμε πώς μπορούμε να διακρίνουμε τις ιδιότητες του κάθε εδάφους/περιοχής που θέλουμε να δουλέψουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στην ολιστική προσέγγιση αυτή δεν θα λείψει η συνεισφορά της Δάφνης , όπου μέσα από τις εμπειρίες της με τους ανθρώπους και την φύση θα μεταφέρει στους συμμετέχοντες στοιχεία eco-art therapy, δηλαδή το πώς να χρησιμοποιούμε τα στοιχεία της φύσης σαν μέσα αυτο-έκφρασης και θεραπείας.

Αν έχετε λοιπόν όρεξη για επαφή με την φύση και τα στοιχεία της, για γνωριμία με τις εξωτικές παραλίες της Λευκάδας αλλά και για αρκετό κουβάλημα… μην διστάσετε!


Ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα σεμιναρίου:

07.00-08.00: Πρωινό
08.00-10.30 : Εργαστήριο Πέτρας
10.30-11.00 : Διάλειμμα για καφέ
11.00-13.00: Εργαστήριο Πέτρας
13.00-14.00: Mεσημεριανό φαγητό
14.00- 15.00: Eco Art Therapy
15.00-17.00: Εργαστήριο Πέτρας


Κόστος

Προτεινόμενη τιμή : 200 € *

* Υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς εθελοντικής εργασίας για την μείωση του κόστους συμμετοχής

**Στην τιμή περιλαμβάνεται το κόστος από όλες τις διδασκαλίες, πρωινό, καφές –σνακ και ένα κυρίως γεύμα , τα οποία θα προσφέρονται στο κτήμα.

*** Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται διαμονή ή μεταφορικά.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να φροντίσουν μόνοι τους για καταλύματα ή να εκμεταλλευτούν τις παρακάτω επιλογές.

Στο κτήμα:
Δυνατότητα κατασκήνωσης με δικό σας εξοπλισμό (δωρεάν). Στο κτήμα υπάρχει open –air κουζίνα, κομποστικές τουαλέτες και νερό. (ιδανικό για όσους δεν κατέχουν Ι.Χ)

Στην πόλη της Λευκάδας:
Διαμονή σε παραδοσιακή οικία στην χώρα, Κόστος 10 €/ άτομο/ μέρα


Δήλωση Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Ιουλίου ή μέχρι να συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων που είναι 20. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής απαιτεί την συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης και προκαταβολή 50€.

T : (+30) 211 780 1256
E : info@amaka.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s